0320 331373
zwanger

Zwangerschapscursussen

Om je voor te bereiden op de bevalling kun je, alleen of met je partner, op zwangerschapscursus. Er worden verschillende (qua inhoud, duur en prijzen) cursussen aangeboden: er is voor elk wat wils. Je kunt een cursus kiezen die jou (en eventueel je partner) aanspreekt. Vraag de cursusleider of leidster gerust om meer informatie. Wanneer je geïnteresseerd bent raden wij je aan je op tijd aan te melden, namelijk tussen de 15 en 20 weken zwangerschapsduur.

Cursus (Samen) Bevallen

Je zwangerschap is een speciale periode in het leven van jou en je partner. Een periode om van te genieten. Na ongeveer 9 maanden zwangerschap kondigt jullie kindje zich aan…de bevalling begint. Waarschijnlijk kijk je daar nieuwsgierig, maar misschien ook wel een beetje gespannen naar uit – en je partner ongetwijfeld ook. Om je goed voor te bereiden op de bevalling kunnen jullie daarom nu samen de Cursus Bevallen volgen. De cursus wordt aangeboden in groepsvorm of privé bij jullie thuis. Vind je het fijner om in 1 dag alle informatie te horen? Volg dan de 1 daagse cursus in Almere, Amersfoort of Zaandam.

Yoga

De cursus zwangerschapsyoga & geboortevoorbereiding van Cherries People is een praktijkgerichte cursus, speciaal gemaakt om jou inzicht te geven in wat je kunt verwachten tijdens het zwanger zijn, de bevalling en het ontzwangeren.

De cursus is gericht op de ademhaling, beweging, ontspanning, de theorie en bevallingstechnieken die jou als aanstaande moeder zal helpen voor te bereiden op deze nieuwe periode.

Mom in balance

Je bent zwanger, hebt een druk leven maar je wilt graag ook actief blijven bewegen. In samenwerking met gynaecologen en bekkenbodem fysiotherapeuten is het Mom in Balance Sportprogramma specifiek samengesteld voor het zwangere lichaam. Er wordt onder professionele begeleiding gewerkt aan het op peil houden van de algehele conditie en het versterken van het lichaam.

Zwanger totaal

Tijdens en na de zwangerschap ondergaat je lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen. Soms gaat dit gepaard met bekkenpijn, urineverlies of rugklachten. Gebleken is dat de manier van bewegen hierop van invloed is. Actief bewegen staat daarom centraal in de beweegprogramma’s van ZwangerTotaal.

Speciaal vrouwen die al klachten ervaren of in het verleden rug- of bekkenklachten hebben gehad hebben veel baat bij het volgen van het beweegprogramma. Maar het programma is zeker ook geschikt voor vrouwen die probleemloos de zwangerschap doorlopen en die zich graag op een actieve manier willen voorbereiden op de komende bevalling.

ZwangerFit® (kerngezond)

Bevallen, een topsportprestatie!

NVFB-ZwangerFit® is een eigentijdse zwangerschapscursus voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. De fysiotherapeuten die deze cursus geven zijn opgeleid om via het NVFB-ZwangerFit® concept met jou te werken aan de conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit. Dit kan allerlei klachten voorkomen die een zwangerschap met zich mee kan brengen.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Haptonomie gaat over affectiviteit, dus over het voelen en het gevoelsleven. En over hoe sta je in contact met jezelf, je omgeving en de ander in die omgeving.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is gericht op het verdiepen van dit gevoelscontact. De begeleiding is een individuele begeleiding per ouderpaar. Tijdens de begeleiding kunnen de ouders ontdekken dat ze al vóór de geboorte met hun kind contact kunnen maken. Vanaf ongeveer de twintigste week van de zwangerschap zijn de eerste bewegingen van het kind voelbaar. De ouders leren op een tedere wijze contact te maken met hun kind. Deze gaat hierop reageren. Hierdoor ontstaat er een samenspel tussen ouders en kindje. Door die groeiende gevoelsband zal het kind eerder voelen dat hij welkom is zoals hij is.